juli 2022 - S.V. Zandvoort

juli 2022

26 juni 2022 10:00

Tennisnieuws S.V. Zandvoort maand juli

Vanaf 1 juli 2022 gaat het eerste seizoen voor de tennisafdeling van sv Zandvoort van kracht. Dat betekent dat de tennissers binnenkort een verzoek van betaling van de contributie zullen ontvangen voor een bedrag van € 70,00. Voor dit bedrag kan er een jaar lang getennist worden.

Ben je nog geen tennislid en wil je ook graag tennissen bij sv Zandvoort, meldt je dan aan via de website van sv Zandvoort.
Tot op heden hebben zich 28 tennissers aangemeld als tennislid.

In de maand juli kan er in de periode van maandag 18 juli tot en met vrijdag 22 juli overdag niet getennist worden van 10.00 uur tot 16.00 uur vanwege het gebruik van de tennisbanen voor een jeugdsportkamp.

Op het ogenblik zijn de kunstgras tennisvelden beter bespeelbaar als in het begin, alhoewel het stuiteren van de tennisbal nog steeds voor verrassingen kan zorgen.
Het illegaal gebruik van voetballende leden op het complex baart nog steeds zorgen. Naast een grote mond tegen vrijwilligers veroorzaken zij vernielingen en vervuiling van velden. Dit geldt ook voor gebruik van het multicourt.
Hierdoor heeft het bestuur besloten om alle toegangshekken van het complex op het moment af te sluiten. Ook de vrije toegang tot het multicourt is kortgeleden afgesloten door Jan Willem Groen met een dicht hek. Jan Willem  (en Herman) bedankt hiervoor. Hierdoor moet er wel een andere oplossing gezocht worden voor toegang tot de banen door tennisleden. Dit moet nog in het bestuur besproken worden.

Een aantal tennisleden zijn al in het bezit van een heksleutel, die toegang geeft tot het complex en de tennisbanen.
Het lijkt mij op het ogenblik de goedkoopste oplossing dat er meer sleutels uitgedeeld gaan worden, waarbij bijvoorbeeld valt te denken aan één sleutel per 2 of 4-tal dat regelmatig met elkaar een balletje slaat. Stuur in dat geval een mailtje naar Raymond Lembeck met mailadres r.lembeck@ziggo.nl Als ik maandag 11 juli weer terug ben van vakantie, dan zal ik hiermee aan de slag gaan.
Verder doet het bestuur een oproep aan alle gebruikers van het multicourt om geen etenswaar, drank en kauwgom te nuttigen tijdens gebruik van het veld en afval te deponeren in de daarvoor bestemde afvalbakken. Zo houden we met zijn allen de boel netjes en heel.

Wij hopen dat ieder lid afgelopen periode al in de gelegenheid is geweest om een balletje te slaan op de nieuwe kunstgras tennisbanen.
Gezien het huidige aantal leden is een digital afschrijfsysteem nog niet nodig.
Wel zal er op termijn een WhatsApp groep aangemaakt gaan worden voor de tennisleden. Via deze groep kunnen de tennisleden een baan reserveren voor het vrijspelen en inzien of die tijd beschikbaar is.
In tegenstelling tot eerdere mededelingen kan er net als 4 leden ook door 2 leden een baan afgeschreven worden voor een uur. Indien een baan hierna niet afgeschreven is kan je eventueel blijven doorspelen.
Voor oud tennisgroepjes van ZSC zijn onderstaande tijden gereserveerd:

* Maandagavond van   19.00-20.30 uur Baan 1
* Dinsdagmiddag van   15.30-16.30 uur Baan 1
* Donderdagavond van 19.30-21.00 uur Baan 1 en 2
* Vrijdagavond van       19.30-21.00 uur Baan 1
* Zaterdagochtend van  09.00-10.00 uur Baan 1

Naast de mogelijkheid tot het vrijspelen wordt er nog gedacht aan het organiseren van toernooitjes en/of racketavonden voor tennisleden, waarbij aanwezige leden ingedeeld zullen worden in korte partijtjes.
Wil je mee helpen bij de organisatie, meldt je dan aan bij Raymond Lembeck ( r.lembeck@ziggo.nl ) of Henk de Reus( hmsajh@ziggo.nl )
Heb je andere positieve ideeën voor de invulling van een tennisseizoen, geef deze dan ook gelijk aan!
Hopelijk kunnen we in een volgende nieuwsbrief meer vertellen over een verdere invulling van het tennisseizoen.

Voor het gebruik van het multicourt moet er nog een Baanreglement vastgesteld worden door het bestuur.
Ook voor voetbal is het multicourt beschikbaar als er geen andere (tennis)reserveringen lopen. Reservering voor voetbal is alleen mogelijk tijdens voetbaltrainingen van S.V. Zandvoort en onder toezicht van een trainer. Reserveren is mogelijk bij Raymond Lembeck via een WhatsApp berichtje(0653835611)
Ook voetvolley met gebruik van het tennisnet is dan mogelijk, maar alleen bij gebruik van een lichte bal.

Het gebruik van de kantine moet buiten de reguliere openingstijden tijdens het voetbalseizoen nog geregeld gaan worden. Openingstijden zullen afhankelijk zijn van de bezettingsgraad van de banen en de beschikbaarheid van vrijwilligers achter de bar. Zolang hier geen zicht op is, zal de kantine slechts mondjesmaat open zijn of is de kantine gesloten tijdens het tennis.

Hierbij nogmaals herhaald dat tennissen nieuw is binnen S.V Zandvoort en verwacht dus niet dat alles gelijk goed loopt. Heb hier begrip voor en probeer problemen zelf op te lossen of in gezamenlijk overleg met het bestuur.
Laten we met zijn allen er straks voor zorgen dat de invulling van het tennisseizoen en/of het reserveren van een tennisbaan binnen S.V. Zandvoort op een zodanige manier gebeurt, dat iedereen voldoende aan zijn trekken kan komen.

Wij wensen alle tennisleden in ieder geval een goed tennisseizoen toe.

Met een sportieve groet,

Raymond Lembeck

Namens het bestuur van sv Zandvoort

Bron: Bestuur