Datum

7 april 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

SCW is een fysiek sterke tegenstander. Fel in de duels en menige tik werd uitgedeeld. Zandvoort speelde de eerste helft merendeel op de helft van SCW. Dat is ook hoe Ted Saunier graag zijn team ziet spelen. Toch was het wennen aan het gras. Veel hobbels in het veld zorgde voor vreemde passes, die normaal gesproken altijd in de voeten aan zouden komen.
Tja, daar moet je dan mee omgaan, want de tegenstander heeft er net zoveel last van. Ondanks het slechte veld zag het veldspel van Zandvoort er prima uit.

De dadendrang van Bud was zeer aanwezig; Jesse was in de eerste helft zeer nadrukkelijk op de flanken aanwezig, en zette voldoende druk waardoor er bij Zandvoort's balverlies, de bal weer snel in bezit was van de haaien.
Een aantal keren kwam SCW er goed uit en was het ook gevaarlijk voor het doel van Daan Kerkman. Met een spectaculaire kopbal kon hij voorkomen dat SCW op voorsprong kwam. Even daarvoor trof SCW al de paal.

Toch ging Zandvoort meer naar voren spelen en kwamen er voldoende kansen. Met name de corners van Bud waren zeer gevaarlijk. Helaas was het rendement daarvan 0.
Met de brilstand op het bord gaan de teams de rust in en zoals zo vaak dit seizoen, komt er direct bij het fluitsignaal iets bij de haaien los.

Binnen 2 minuten is het raak. Nigel die het middenveld samen met Kas in handen had, kwam op de rechterkant door. Met een mooie actie in de 16m legde hij de bal terug op Max die de bal achter de doelman van SCW legde.

Zandvoort zet weer aan en via een corner van Bud, kopt Patrick Koper de bal op de lat! De aanvalsdrang blijft gaan en met acties van Bud, Nigel en Kas wordt het keer op keer gevaarlijk voor het doel van SCW.

Via een van de zovele 1-2 combinaties tussen Nigel en Bud , wordt Bud de 16 meter in gelanceerd en komt 1 op 1 met de keeper, die helaas het schot van Bud weet te keren.

Door het uitblijven van de 0-2, wordt het toch gevaarlijk als SCW er met een schot uit het niets opnieuw de paal raakt van het zandvoortse doel. Bij SCW zullen ze zeker niet blij zijn met de rode kaart die de aanvoerder ontving na een opzettelijke handsbal. Na protesten gaat het duel verder en krijgt Zandvoort nog meer ruimte op het middenveld.

In de 67e minuut is het dan eindelijk raak via een geweldige pass van Kas op Milan, die de bal beheerst in de verre hoek plaatst. Het werd er in het veld niet vriendelijker op. Veel overtredingen aan SCW zijde op met name Bud en Nigel. Opnieuw werd Bud gelanceerd aan de rechterkant en met een mooie actie was hij twee verdedigers kwijt, ging het strafschopgebied in en werd met een harde charge neergelegd.
Binnen of buiten de 16 meter, maar feitelijk was de overtreding op Bud ontzettend grof en had bestraft moeten worden met een kaart. Dit werd door de arbiter niet gegeven.
Met een strafschop, genomen door Bud op een wel heel subtiele Panenka achtige manier binnen gelegd, kwam de stand op 0-3.

Zandvoort blijft aanvallen en wil nog meer doelpunten maken. Jesse is wat minder in het spel dan in de eerste helft, maar als hij dan de bal heeft gebeurd er weer iets. Via een mooie pass van Kas, werd het helaas niet meer dan een corner. Uit de afvallende bal krijgt Max de bal en werkt hem met een stift net naast de kruising.
Over de flanken wordt zeer sterk gevoetbald en een 0-4 kan haast niet uitblijven, toch lukt het Bud niet om de doelman opnieuw in de 1 op 1 te passeren.
Het slotaccoord komt van Nigel Berg. Scoorde hij vorige week tegen Pancratius nog een fantastisch doelpunt. Deze mag er ook zijn. Met een solo startend vanaf de middenlijn, versneld hij , loopt hij met  geweldige passeerbeweging de verdedigers van SCW voorbij, en met een sleepbeweging stuurt hij ook de doelman het bos in, om vervolgens de bal binnen te schuiven voor de 0-4.

Kon het kampioensfeest beginnen? Nee, een weekje geduld, Stormvogels wist bij VSV te winnen. En wat is er nu niet een mooier scenario dan aanstaande zaterdag op eigen veld de kampioenswedstrijd te spelen!