Aanloop 4
1183SZ
AMSTELVEEN
tel. 020-3455105

Er stond best wat spanning op de wedstrijd. Op donderdagavond telde de staf maar 10 fitte spelers op de spelerslijst en ongeveer even zoveel afwezigen en toch moest er gewonnen worden om weg te blijven bij de onderste plekken....

1e helft

Afspraak was om AMVJ  hoog vast te zetten en dat deden we uitstekend want in de 2e minuut wist Salim de bal af te pakken van een AMVJ verdediger en prima af te ronden. 0-1 Dat is lekker beginnen en geeft natuurlijk ook vertrouwen in de gekozen strijdwijze. Nog geen 2 minuten later een prima diepte bal op Souf die 2 man uitspeelt en met links uithaalt, de keeper kan redding brengen met zijn voeten en Zandvoort krijgt een corner. Helaas leverde deze niets op. Zandvoort blijft aandringen en speelt de bal net iets makkelijker rond dan de gastploeg. Het levert Zandvoort nog een paar mogelijkheden op maar geen doelpunten. AMVJ creëert niets wat Daan in verlegenheid brengt dus is de ruststand 0-1.

2e helft

We starten met dezelfde 11 op het zeer lastig te bespelen grasveld(je) en zijn weer gevaarlijk. Een uitstekend genomen vrije trap van Nigel Castien verdwijnt net naast de kruising van het AMVJ goal en even later een mooie steekbal van Jeff op Souf die alleen op keeper Max van Ingen afstormt. Waar iedereen een stift verwacht knalt Souf deze keer de bal net over de lat. Had het na 10 minuten spelen toch eigenlijk weer minimaal 0-2 moeten staan ipv dat je de thuisploeg in leven houdt. Vlak voordat Castien uit voorzorg gewisseld wordt komt hij bij de tweede paal in scoringspositie echter schiet Nigel tegen de keeper op. Een vrije trap van Jeff en een kop kans voor Dani later is Raymon inmiddels in het veld verschenen op de 9 positie. Helaas voor korte duur want Nigel Berg valt uit met een spierblessure zodat Raymon een linie zakt en op 10 gaat spelen. Silvio komt in de spits te spelen. Met nog 25 minuten op de klok de verwachte wissel van de thuisploeg. 2 centrale spitsen en 2 aanvallers op de flanken en alles of niets. Tot zo'n 5 minuten voor het einde houdt Zandvoort makkelijk stand en krijgt het meerdere mogelijkheden om de score op te voeren maar zonder succes. AMVJ krijgt een inworp te nemen diep op de helft van Zandvoort. De inworp wordt per ongeluk verlengd door Dani en de ingevallen spits v/d Kooye kopt de bal buiten bereik van Daan op de lat. Niet veel later een situatie in het 5 meter gebied waarbij de bal 2 x keer op Daan geschoten wordt maar hij uiteindelijk de bal overmeestert. In de resterende extra speeltijd weet AMVJ geen gevaar meer te stichten en fluit de prima leidende scheidsrechter af voor het einde.

Een prima teamprestatie waarbij Mo Belhaij nog invalt voor Jeff en zo zijn eerste 15 minuten maakt in het eerste. Mo kreeg zelfs nog 2 kansen om de wedstrijd te beslissen maar helaas lukte dat net niet.

Opstelling: Daan, Rico, Milan, Dani, Mo, Koen, Nigel Castien (66' Raymon), Jeff (76' Mo B), Souf, Nigel Berg ( 69' Silvio)  en Salim.