2041TZ
ZANDVOORT
tel. 023-5714134

Het wil nog niet vlotten met ons vlaggenschip. Er lijken een aantal zeilen nog te weinig wind te vangen om een goede tocht te maken en dat is jammer want er stond zaterdag een behoorlijke briesje....

Natuurlijk zijn er excuses aan te voeren: Raymon, Nigel Berg, Dani ontbraken en Jesse, Tim en Thijn zien we pas terug in het nieuwe kalenderjaar (Dylan voegt zich daar ook bij na de wedstrijd van zaterdag) maar om dat nu iedere week als reden te noemen is wat slapjes.

1e helft

Het was stroef en toch waren er periodes dat er zeer aardig gevoetbald werd maar die periodes worden te vaak onderbroken door onverklaarbare  keuzes of gewoon goedkoop basverlies. In de eerste helft creëerde de thuisploeg zeer weinig en als er een goede aanval werd opgezet was de laatste pass onzorgvuldig of te moeilijk. Een kopbal net over uit een corner was wellicht nog de beste kans. DWS deed het niet veel beter qua kansen creëren al was men van mening dat de afgekeurde 0-1 best goedgekeurd had mogen worden. Daan speelde Dylan in net buiten het eigen strafschop gebeid en de spits van DWS ging het duel aan en volgens de scheidsrechter was dit een overtreding. Maar één minuut voor rust was het alsnog raak voor de Amsterdammers. Balverlies op ons middenveld na een onnodige lange bal van achteruit ging hier aan vooraf. De verdedigende actie werd bestraft met een vrije trap en terwijl onze jongens nog aan het discussiëren en organiseren waren nam DWS de bal snel op een lopende speler die de bal keurig over Daan het lobde. 0-1 rust.

2e helft

Zandvoort kwam wat beter in de wedstrijd en DWS maakte steeds meer overtredingen. Maar voor beide goals bleef het betrekkelijk rustig. Na een kwartier wisselde Zandvoort en kwamen Bud en Souf in het veld en ging men met 3 spitsen spelen in plaats van 2. Er kwam meer dreiging en dat leverde mogelijkheden op voor Salim en een paar schoten van Bud. Dan rond minuut 70 een domme 2e gele kaart voor een speler van de gasten. De druk werd opgevoerd en zo kwam Mo goed door over links en spatte zijn snoeiharde pegel op de eerste paal uiteen. Dit schot had beter verdient. DWS wisselde inmiddels ook een aantal spelers en één daarvan stond koud 3 minuten in het veld en schoffelde Jeff met gestrekt been onderuit. De scheids trok terecht rood. Voor Zandvoort het teken om de druk nog verder op te bouwen. In één van die aanvallen brak Koen door over de rechterkant en liep op de achterlijn het strafschopgebied in en daar werd hij brut tegen zijn knie getrapt maar in plaats van een strafschop liet de scheids doorspelen (misschien werd zijn zicht belemmerd?) en uit deze counter maakte DWS 0-2. Daan kon in eerste instantie nog redding brengen maar de terug stuiterende bal kwam tegen de in volle sprint zijnde Rico en de bal verdween in goal.

Vanaf dat moment was het enkel Zandvoort wat de klok sloeg. De 1-2 in minuut 86 was een echte spitsengoal zoals dat heet. Een pegel van afstand van Jeff de keeper kreeg hem op het lichaam en de terug springende bal werd door Salim kundig afgemaakt. 3 minuten later een mooie actie van weer Jeff over links een goede voorzet en Souf maakt bekwaam af 2-2. Met kunst en vliegwerk behield DWS deze stand en gezien de eerste 80 minuten hadden ze minimaal recht op dit punt.

Opstelling: Daan, Rico, Milan, Dylan(77'Noof), Mo, Koen, Nigel C (61'Souf),Kas, Jeff , Salim en Silvio (61'Bud)