Walandweg 2
1156DJ
MARKEN
tel. 0299-601268

U zult wel denken "speeltuin"? Nou dat is wat de spelers van Marken zeer regelmatig gedacht moeten hebben tijdens de wedstrijd van afgelopen zaterdag! Alle vrijheid in de omschakeling , het veld overstekend zonder dat er iemand van Zandvoort iets deed en 4 keer scoren zonder zelf ook maar één aanval zelf op te zetten. Behoudens een periode van zo'n 10 minuten na de 1-0 heeft ons vlaggenschip nooit in de wedstrijd gezeten en liepen we achter de feiten aan. En als dan na de wedstrijd blijkt dat je bij winst bovenaan had kunnen staan snapt u dat de staf een moeilijke nacht heeft gehad...

Eerste helft

De wedstrijd was zo'n 10 minuten bezig en balverlies op de helft van Marken leidde de 1-0 in. 3 balcontacten later kon Daan de bal uit het netje halen. De kenners langs de lijn vonden dat Daan in zijn doel had moeten blijven en niet de keuze had moeten maken om uit te komen want nu was het voor Luke de Waart een koud kunstje om de bal over de keeper heen te buigen . Zandvoort moest voor de eerste keer in de achtervolging. Dat deed het uitstekend want nog voor het kwartier was het 1-2. Eerst rondde Raymon een prima pass van Jeffrey af  en even daarna een mooie actie van Nigel Berg. Hij kwam van buiten naar binnen en omspeelde 3 tegenstanders om vervolgens de bal beheerst langs de keeper te schieten. Alles en iedereen dacht dat Zandvoort zou doordrukken maar in plaats daarvan werd het slordiger en kroop er een soort gelatenheid in de ploeg. Het meeste balbezit bleef voor onze jongens alleen werd er niet zoveel goeds meer mee gedaan. Marken bleef loeren op de fouten die steeds vaker werden gemaakt. Ook de 2-2 die na een klein half uur spelen viel werd ingeleid door balverlies. Aan onze rechterkant op de helft van Marken nam Marken dankbaar de bal over. De speler kon ongehinderd opstomen een medespeler aanspelen doorlopen en Daan passeren. Dominic Zeeman was de gevierde man. Marken kwam vlak voor rust zelfs nog op voorsprong. Weifelend optreden van meerdere Zandvoortse spelers gaf Kevin Giele de kans om 3-2 aan te tekenen voor de thuisploeg. Salim kreeg nog een enorme kans maar kopte op 2 meter van de goal tegen de keeper op in plaats van erlangs.

Tweede helft

Er zat iets meer lijn in het spel van Zandvoort maar echt heel veel beter werd het allemaal niet. Het moet gezegd worden dat de 3-3 van Jeffrey wel een hele mooie was. Van zo'n meter 20 van de goal ramde hij de vrije trap met veel gevoel in de lange hoek. En nu vol voor de winst gaan dacht het Zandvoortse publiek. Dat dacht de staf ook want Koen en Bud werden gebracht voor het laatste deel van de wedstrijd. Zandvoort werd ook zeker gevaarlijker maar het bleef ook onzorgvuldig. Uit een vrije trap van Marken volgde een heel makkelijk gegeven strafschop. Een koud kunstje voor Luke de Waart. Het vierde doelpunt voor Marken wat in de 4 voorafgaande wedstrijden pas één keer het doel gevonden had!!! Kas moet gedacht hebben toen hij heel licht werd getoucheerd in de 16 meter, als ik me laat vallen weet je het maar nooit bij deze scheids. En gelijk kreeg hij..strafschop. Bud schoot deze snoeihard en waarschijnlijk met veel frustratie tegen het net. In de slotminuut nog een mega kans voor Souf maar vrij voor de keeper schoot hij de bal te gehaast over de goal.

Helaas een teleurstellend resultaat tegen het voor de wedstrijd nog puntloze Marken. Was de uitslag dan onterecht? Ik denk het niet . Marken werkte zich een slag in de rondte en compenseerde daarmee het kwaliteitsverschil wat er wel degelijk was. Misschien dat onze jongens daar nog iets van geleerd hebben?

Opstelling: Daan, Rico, Milan, Dylan (46'Dani), Mo, Jeffrey, Kas, Raymon (71'Koen), Souf, Salim(71'Bud), Nigel Berg (16'Nigel Castien).