Duintjesveldweg 7
2041TZ
ZANDVOORT
tel. 023-5714134

Na een zeer rommelige voorbereiding met veel absentie en nog wat blessure gevallen van het vorige seizoen was het voor de staf nog maar de vraag hoe het team zich vandaag zou presenteren. Na veel pech de afgelopen weken was er naar deze wedstrijd toe eindelijk wat positiefs te melden: Nigel Castien kon na weken blessureleed weer plaats nemen op de bank en ook Dani (de hele week ziek op bed) kon aanschuiven naast de ook weer fitte Silvio (middenvoetsbeentje gebroken in de laatste wedstrijd van vorig seizoen) . Ook Salim, Jelle (terug uit Z- Frankrijk) en 2e keeper Mick starten als reserves.

Zandvoort mocht aftrappen en probeerde direct Nigel Berg diep weg te sturen maar zijn actie strandde en leverde een inworp op voor de thuisploeg. Was het een signaal of een losse flodder? De eerste mogelijkheid was er namelijk voor de gasten uit Edam. Over rechts kwamen de rood-groene door en werd de spits bereikt echter het slappe schot was een makkelijke prooi voor Daan. In dezelfde minuut een aanval van de thuisploeg waarbij Mo (terug van weggeweest) onderuit werd gehaald en er een vrije trap volgde. Deze lag perfect voor een rechtspoot en waar iedereen dacht dat Raymon (nieuwe aanwinst) de bal zou trappen was het toch linkspoot Jeffrey die een laag hard schot in de uiterste hoek produceerde waarbij de keeper van EVC de bal alleen nog maar naar de zijkant kon duwen en Kas net te laat kwam voor de 1-0.

Na een ongelukkig moment kwam Thijn verkeerd terecht en moest hij het veld verlaten met een enkelblessure die hem helaas enige weken zal gaan kosten. Thijn werd vervangen door een getergde Salim. Salim ging in de spits spelen, Raymon zakte een linie naar het middenveld en Jeffrey kwam daardoor naast Milan te spelen op de plek van Thijn. Na een klein kwartier gaat het bijna mis. Jeffrey haalt prima de angel uit één van de spaarzame aanvallen van EVC en wil daarna uitverdedigen. Voor de eigen doel langs schiet hij een tegenstander tegen het lichaam en uit een onoverzichtelijke situatie komt Daan uiteindelijk als winnaar te voorschijn. Hierna breekt er een sterke periode aan voor de thuisploeg. Er volgen kansen voor Salim na voorbereidend werk van Raymon, Nigel Berg weet de terugspringende bal ook niet in de goal te schieten. In de 29e minuut is het dan toch raak. Eerst schiet Koen op de paal, en de bal blijft in het veld en Salim sprint de keeper eruit en houdt de bal in de ploeg. Nigel Berg wordt ingespeeld en slalomt tussen meerdere tegenstanders door en gaat een combinatie met Kas aan en krijgt de bal perfect in de loop mee en rond uiterst kalm af. Na de goal heeft Zandvoort het betere van het spel maar maakt het wel onnodig veel fouten. Toch nog kansen voor Mo en een kopbal van Raymon na een voorzet van Rico. Vlak voor de rust een onterecht gegeven vrije trap tegen Nigel Berg (hij speelde keurig de bal) die hoog in de 16 meter wordt gebracht door EVC. Zandvoort lukt het niet om de bal definitief weg te krijgen en de bal wordt opnieuw voor geslingerd en valt voor een van de EVC spelers, van heel dichtbij lukt het hem niet om de gelijkmaker te scoren en werkt Mo uiteindelijk de bal weg. Rust 1-0

Tweede helft

De eerste tien minuten na rust zijn sterk van Zandvoort en zien we een schot van Nigel Berg, een schot van Raymon die keeper weer niet kan klemmen en een mooie aanval met een één-tweetje tussen Salim en Koen maar is de afronding van Koen niet goed voor een doelpunt. In al dit geweld nog wel een mogelijkheid voor de gasten na zwak opbouwen weet Milan met een sliding redding te brengen.

Hierna breekt een hele slordige periode aan van onze mannen, al weet EVC daar niet echt van te profiteren. Veel fouten in de passing maar ook moeilijke oplossingen zorgen voor onnodig veel onrust. In minuut 76 de mogelijkheid voor EVC om langszij te komen.  Balverlies uit een inworp leidt de aanval in en belandt uiteindelijk aan de linkerkant in de 16 meter maar de geplaatste bal van de nummer 14 van EVC verdwijnt naast de goal van Daan. Voor deze ontsnapping had Zandvoort het zich veel makkelijker kunnen maken door de 2-0 te maken want Milan met een kopbal voorlangs , een schot van Raymon die de buitenkant van de paal schampte en Salim die een één op één met de keeper niet kan afronden brachten niet de gewenste 2 op het scorebord. Tien minuten voor tijd dekt één van onze centrale verdedigers niet door op zijn tegenstander en deze kan draaien en de rechtsbuiten weg steken die de bal keurig terugtrekt op de lange nummer 9 (68 goals in 102 wedstrijden !!) maar deze keer blijft zijn saldo op nul want Milan staat precies op de goeie plek en weet ten koste van een corner het schot onschadelijk te maken. Niet veel later een korte corner tussen de ingevallen Nigel Castien en Jeffrey die uiteindelijk bij de 2e paal door Milan snoeihard wordt binnengeschoten. Het verzet is gebroken en helaas voor Zandvoort lukt het Silvio en Salim niet om te score nog verder op te hogen.

Al met al een heerlijk resultaat gezien de afgelopen weken met 3 belangrijke punten. Na de wedstrijd was het weer gezellig met DJ Mic en Yvonne en haar brigade zorgden weer dat iedereen van een natje en een droogje werd voorzien.

Opstelling S.V. Zandvoort: Daan Kerkman, Rico vd Burg, Milan Berck Beelenkamp, Thijn Post(11"Salim Fertout), Mo El Motaouakkil (77' Silvio Choubassi) Koen Michielsen, Kas de Vries, Jeffrey Sam-Sin, Raymon Lagerburg, Souffiane Abarkan (82'Nigel Castien) en Nigel berg.

Volgende week de zware uitwedstrijd tegen KHFC. Aanvang 15:00 uur