Duintjesveldweg 7
2041TZ
ZANDVOORT
tel. 023-5714134

De wedstrijd tegen KHFC ligt alweer 2 weken achter ons. Door een ongelijk aantal teams in de poule een vervelende onderbreking vorige week. Na de vorige speelronde blijken er nog twee ploegen zonder puntverlies te zijn. AFC en DVVA waren dit weekend de te kloppen elftallen. Maar wat deed ons eerste elftal? Kijkend naar de basis elf en een blik naar de bank leerde ons dat Nigel Castien, Bud, Jesse, Thijn, Silvio en Tim afwezig waren en dat Koen op de bank begon. Navraag wees uit dat Koen een nare voetblessure heeft en alleen in noodgevallen inzetbaar was. En terug van weggeweest Justin Seitz die het zo gewenste aantal van 4 selectiekeepers compleet maakt. Veel succes en plezier Justin.

Redelijk begin

De eerste helft speelde de thuisploeg van de kantine af tegen een nieuwe tegenstander. FC Weesp speelde vorig seizoen nog haar wedstrijden in de zondag 2e klasse maar volgde als zoveel verenigingen de route richting de zaterdag. Met 3 verloren partijen had men zeker een betere start gehoopt al werden de wedstrijden wel steeds met maar 1 doelpunt verschil verloren! Weesp plooide een beetje terug en probeerde Zandvoort rond de kop cirkel op te vangen met 4 spelers. Dit lukte het eerste kwartier niet helemaal gezien de 3 mogelijkheden van Raymon (net over na voorbereidend werk van o.a Dani, Kas en Salim) Salim ( schot zijnet en een kopbal net over van Kas na een corner van Jeff. Tussendoor had Weesp ook een mogelijkheid na en slippertje van Souf op het middenveld. De veroverde bal werd direct diep gespeeld en mondde uit in een 1 op 1 situatie waarbij Daan als winnaar uit de strijd naar voren kwam. Zo rond de minuut 20 een aanval over meerdere schijven waarbij Weesp totaal uit elkaar gespeeld werd maar Kas net niet tot een schot kon komen. Weesp verdedigde uit maar deze bal werd snel weer veroverd door de thuisploeg en er ontstond een nieuwe aanval over de linkerkant waarbij Raymon de strakke voorzet van Mo tegen de keeper aan knalde in plaats van het net liet bollen. Dan was het net voordat het eerste half was verstreken dan toch raak. Een geweldige diepte bal van Jeff over wel 50 meter werd door Salim op waarde geschat en de van buiten naar binnen bewegende aanvaller kopte de bal langs de uitlopende keeper en schot de bal daarna beheerst in de goal. 1-0 voor de thuisploeg. Na dit doelpunt werd het wat slordiger en kreeg Weesp een paar kansen. Echter werden deze niet door de gasten zelf opgezet maar reageerde men op fouten die gemaakt werden door Zandvoort.

Wereldgoal

Zandvoort begon sterk aan de tweede helft en na zo'n tien minuten in het tweede bedrijf onderschept Nigel Berg de bal op het middenveld en verlengd op Salim, Salim terug op onze aanvoerder die Raymon wegstuurt over de rechter flank. Raymon wint het sprintduel en komt 1 op 1 met de keeper. Helaas voor onze sympatieke spits kan de keeper redding brengen op zijn inzet. De bal blijft echter wel in het spel en na een onoverzichtelijke situatie komt Nigel rond de 16 meter in balbezit en vuurt af. Een prima redding van de keeper houdt weesp nog in de wedstrijd. De corner die volgt wordt half weggewerkt en komt bij Milan terecht. Zijn schot verdwijnt over de goal. Na bijna een uur spelen weer een onderschepping van Nigel die salim aan het werk zet. Salim passeert 2 tegenstanders en tikt de bal in de 16 naar Kas die de bal verlengt met een subtiele voetbeweging weer terug in de loop van Salim die nog 2 verdedigers voorbij speelt en met links de keeper op het verkeerde been zet. 2-0

Nog geen 10 minuten later het hoogtepunt van de middag! Diep op de helft van het in het rood gestoken Weesp een inworp die genomen wordt door Mo. Mo op Kas , Kas op Mo , Mo met een boogballetje op Salim, Salim controleert met links en hakt met rechts op Kas die de 16 in snijdt, Kas passeert in het 5 meter gebied op de achterlijn de laatste man en trekt de bal terug op de instormende Raymon die bekwaam de 3-0 aantekend. Wat een goal....

Hierna nog een korte corner waarbij Jeff de bal net aan de verkeerde kant van de bal laat indraaien en een snoeihard schot van Nigel die op de lat belandt. Na dit geweld zakt Zandvoort weg. Het wordt slordig en Weesp wordt wat brutaler. Niet dat het zelf kansen creeërt maar hun aandeel in de wedstrijd groeit. Ruim een kwartier voor tijd wordt de bal in het Zandvoortse verdedigingshart zomaar weggegeven en daar maakt de spits van Weesp grettig gebruik van. 3-1 De wedstrijd bloed dood en de supporters hopen op een snel einde van de wedstrijd. De vrouwelijke scheidsrechter van dienst fluit na een korte blessuretijd voor het einde en Zandvoort is 3 punten rijker maar zal tegen de top uit 2A anders voor de dag moeten komen wil het een rol gaan spelen in deze grillige poule.

De uitslagen van de andere wedstrijden leert ons dat na deze zaterdag alleen AFC nog geen puntverlies heeft en dat het alweer lekker spannend is na 4 speelrondes.

Opstelling : Daan, Rico, Milan ( 65' Tommy Abbenhues), Dani, Mo, Nigel Berg, Jeff ( 76' Dylan), Kas, Souf, Raymon en Salim.